3. Međunarodni kongres HISPA & ISVH

PISMO DOBRODOŠLICE

Dobrodošli

Drage kolege,

U ime Organizacionog komiteta, imam neizmerno zadovoljstvo da Vam po treći put poželim dobrodošlicu na zajednički kongres Udruženja Centara za Hipertenziju, Prevenciju Infarkta i Šloga - HISPA i Međunarodnog Udruženja za Vaskularno Zdravlje-ISVH u Beogradu.

Poslednjih 5 godina Kongres se profilisao kao ne samo regionalni već i evropski prozor u sve stručne i naučne aspekte kardiovaskularne i cerebrovaskularne prevencije.

Nažalost pandemija korone koja se kao crni oblak nadvila nad već postojećom pandemijom kardiovaskularnih bolesti je i ove godine kao i prošle sprečila da kongres osim razmene naučnih informacija ima i svoju možda najznačajniju ulogu. To je međusobno druženje i direktna razmena stručnih i naučnih informacija koju nikada ne mogu adekvatno zameniti vebinari i online konferencije.

Ipak i ove godine imamo veliku čast da posebno ugostimo i predstavimo veliki broj međunarodnih stručnjaka iz oblasti očuvanja vaskularnog zdravlja, prevencije infarkta, šloga i srčane slabosti kroz sesije HISPA-e i naših „partnerskih“ udruženja.

HISPA danas slavi više od 7 godina uspešnog rada sa 7 zemalja članica, više od 90 centara, više od 2500 članova i zdravim i dugovečnim pacijentima.

Posebno zahvaljujemo sponzorima kongresa na iskrenoj podršci u organizaciji i pripremi kongresa.

Hvala Vam što Vašim učestvovanjem uspešno gradimo zajednički HISPA program sniženja kardiovaskularnog rizika i prevencije infarkta i šloga

Dobrodošli u HISPA porodicu!
Sa poštovanjem,

Prof. Dr. Nebojša Tasić

Predsednik Organizacionog komiteta
Predsednik HISPA-e
Predsednik ISVH-a

sr_RSSR